Warmtepomp van CIAT

Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €500

CIAT warmtepomp installateur

De beste CIAT warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom heb je inmiddels de keuze uit verschillende alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Op onze website vergelijk je alle info over soorten systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van CIAT.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag offertes op en selecteer een vakkundige CIAT warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Austria Email warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.
  • Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke CIAT warmtepomp is voor mij geschikt?

CIAT faciliteert in een grote variëteit aan warmtepompen, passend bij bijna elke woning (zoals de AQUACIAT ILD 150A). De hamvraag is, welk systeem matcht bij mijn huis? Hierna beoordelen we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Blaricum.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze lucht wordt ingezet voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis en warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een CIATketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar toepasbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en water om te douchen. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een full-electric type. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Almelo.

CIAT CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook CIAT warmtepomp prijzen december 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is CIAT subsidie). Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of wellicht een alle electric installatie? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met CIAT warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die bezig zijn met een gasloze wijze van verwarming. CIAT warmtepomp

Benieuwd

Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.