Warmtepomp van Ecopomp

Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €350

Ecopomp warmtepomp installateur

Een Ecopomp warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor heb je tegenwoordig zuinige alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op deze website vind je handige informatie over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Ecopomp.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een echte Ecopomp warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de CTC warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Ecopomp warmtepomp past bij mijn situatie?

Ecopomp faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, relevant voor zowat elke woning (zoals de 9LMW-240 Agarant). Wat jij wil weten is, welke installatie sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Om die reden bekijken we bondig de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Diemen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie komt ten goede van verwarmd water. Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis plus warm tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Ecopompketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De installatie heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een full-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte type betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Bloemendaal.

Ecopomp CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Nederlanders hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Ecopomp warmtepomp prijzen november 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Ecopomp subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een full electric installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Ecopomp warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie over willen stappen naar een energiezuinige wijze van verwarming. Ecopomp warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.