Warmtepomp van EnergyPanel

Stap over op groene stroom en verlaag je energienota met €300

EnergyPanel warmtepomp installateur

Online een EnergyPanel warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom heb je inmiddels de keuze uit allerlei alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Met behulp van warmtepompspot.nl lees je alle info over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van EnergyPanel.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een erkende EnergyPanel warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de ECOTEQ warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

  • Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.
  • Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke EnergyPanel warmtepomp is voor mij geschikt?

EnergyPanel biedt verschillende warmtepompen, rendabel voor zowat iedere woning (zoals de GTC-06). Echter, welk systeem strookt met mijn woning? Onderstaand bespreken we kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Elburg.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit wordt gebruikt voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van verwarming en/of water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een EnergyPanelketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt veranderd in bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een standalone type. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Delfzijl.

EnergyPanel CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de EnergyPanel warmtepomp prijzen november 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV (En er is EnergyPanel subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een volledig elektrische installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met EnergyPanel warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie interesse hebben in een energiezuinige wijze van verwarming. EnergyPanel warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.