Warmtepomp van GENERAL

Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €360

GENERAL warmtepomp installateur

Online een GENERAL warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Derhalve heb je inmiddels de keuze uit de wereld aan alternatieven voor de cv-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op onze website vergelijk je bruikbare info over type systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van GENERAL.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een betrouwbare GENERAL warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Enerso warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke GENERAL warmtepomp kan ik het beste installeren?

GENERAL verkoopt een arsenaal aan warmtepompen, passend bij zowat ieder huis (zoals de Waterstage comfort 05). Maar, welke pomp matcht bij mijn ideaalplaatje? Hierna beoordelen we bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Gouda.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte gebruiken we voor water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van centrale verwarming plus water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een GENERALketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een gesloten en een open systeem. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een 100% elektrische systeem. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte product is een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Dordrecht.

GENERAL CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk GENERAL warmtepomp prijzen december 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is GENERAL subsidie). Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of zelfs een alle electric opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met GENERAL warmtepomp. Praktisch voor consumenten die interesse hebben in een energiezuinige manier van verwarmen. GENERAL warmtepomp

Benieuwd

Vraag offertes op en vind de installateur voor jouw klus