Warmtepomp van Heliotherm
Heliotherm warmtepomp installateur
Een passende Heliotherm warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom heb je inmiddels de keuze uit interessante alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op onze website tref je alle details over soorten systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Heliotherm.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Ontdek welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
- Neem de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
- Vraag offertes op en neem een degelijke Heliotherm warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Check of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
- Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Galletti warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
- In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.
- Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Welke Heliotherm warmtepomp past in mijn woning?
Heliotherm verkoopt een hele wirwar aan warmtepompen, relevant voor haast elke woning (zoals de HP08L-M-Web). Wat jij wil weten is, welk systeem rijmt met mijn ideaalplaatje? Hierna bekijken we in het kort vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Harderwijk.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit gebruiken we voor het opwarmen van water.En dat komt ten goede van de verwarming in huis en/of water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Heliothermketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 9 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer.
5. Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een volledig-elektrisch oplossing. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima model is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Elburg.
Heliotherm CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Heliotherm warmtepomp prijzen november 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Heliotherm subsidie). Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een volledig elektrische pomp? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Heliotherm warmtepomp. Waardevol voor consumenten die over willen stappen naar een energiezuinige bron van energie.