Warmtepomp van Jifon

Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €350

Jifon warmtepomp installateur

Een geschikte Jifon warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Hierom zijn er groene alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op deze pagina vergelijk je bruikbare info over soorten installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Jifon.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die aansluit bij de woning en budget.
  3. Vraag offertes op en neem een betrouwbare Jifon warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Inovatech GmbH warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.
  • Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Jifon warmtepomp kan ik het beste installeren?

Jifon biedt een hele wirwar aan warmtepompen, relevant voor zowat elk huis (zoals de AquaHeat™). De hamvraag is, welk systeem past nu bij mijn huis? Daarom beoordelen we beknopt de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Zoeterwoude.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht zorgt voor water op hoge temperatuur. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming en water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Jifonketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een open- of juist gesloten systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een full-electric installatie. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Wageningen.

Jifon CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Jifon warmtepomp prijzen december 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning (En er is Jifon subsidie). Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een standalone / full electric pomp? Deel gerust jouw ervaringen met Jifon warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die zoekende zijn naar een duurzame bron van energie. Jifon warmtepomp

Benieuwd

Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus