Warmtepomp van Keyter
Keyter warmtepomp installateur
Een Keyter warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom heb je inmiddels de keuze uit allerlei alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Dankzij de info op deze pagina vind je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Keyter.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
- Kies de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
- Vergelijk de prijzen en ga in zee met een erkende Keyter warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
- Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
- Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
- Bekijk of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Hitecsa warmtepomp.
Is mijn huis geschikt?
- Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
- Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.
- Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke Keyter warmtepomp past in mijn woning?
Keyter faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, relevant voor vrijwel iedere woning (zoals de Key WF-4030-INV4W). Maar, welke installatie past nu bij mijn huis? Hieronder beoordelen we kort & bondig de meest gekozen installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Hoogeveen.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze warmte komt ten goede van warm water. En dat is weer bedoeld voor vloerverwarming + water voor in de badkamer. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Keyterketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch systeem. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Hardinxveld-Giessendam.
Keyter CV ketel met hybride warmtepomp
Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Keyter warmtepomp prijzen november 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV (En er is Keyter subsidie). Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of misschien wel een alle electric oplossing? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Keyter warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die bezig zijn met een gasloze bron van energie.