Warmtepomp van Ochsner

Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €360

Ochsner warmtepomp installateur

De beste Ochsner warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom heb je tegenwoordig verantwoorde alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Dankzij warmtepompspot.nl tref je praktische info over soorten installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Ochsner.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag prijzen op en ga voor een betrouwbare Ochsner warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Kensa warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

  • Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.
  • In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Ochsner warmtepomp moet ik kiezen?

Ochsner hanteert een grote variëteit aan warmtepompen, geschikt voor haast elke situatie (zoals de groundwater heat pump). Wat jij wil weten is, welke pomp strookt met mijn wensen? Hieronder beoordelen we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Zundert.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht komt ten goede van verwarmd water. En dat is weer bedoeld voor verwarming en water voor in de badkamer. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Ochsnerketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een volledig-elektrisch oplossing. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire type betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Wassenaar.

Ochsner CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Ochsner warmtepomp prijzen december 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is Ochsner subsidie). Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet bestendig. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een standalone / full electric pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Ochsner warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die op zoek zijn naar een “groene” manier van verwarmen. Ochsner warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur