Warmtepomp van Oschner
Oschner warmtepomp installateur
Een geschikte Oschner warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Om die reden zijn er nogal wat alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij deze pagina vergelijk je alle details over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Oschner.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Neem de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
- Vergelijk de prijzen en ga voor een degelijke Oschner warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
- Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
- Controleer of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Mitsubishi Electric warmtepomp.
Is mijn huis geschikt?
- Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.
- In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.
- In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Welke Oschner warmtepomp moet ik kiezen?
Oschner faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, relevant voor praktisch iedere woning (zoals de 250 DK). De hamvraag is, welke pomp strookt met mijn budget? Hierna bekijken we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Maastricht.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht gebruiken we voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor vloerverwarming en water om te douchen. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Oschnerketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een full-electric oplossing. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte model is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Katwijk.
Oschner CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Oschner warmtepomp prijzen december 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Oschner subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of een standalone / full electric installatie? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Oschner warmtepomp. Bruikbaar voor woningbezittersdie interesse hebben in een gasloze wijze van verwarming.