Warmtepomp van PHNIX
PHNIX warmtepomp installateur
Een PHNIX warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom heb je tegenwoordig allerlei alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via deze pagina vergelijk je alle details over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van PHNIX.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Ontdek welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Kies de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vraag offertes op en kies een degelijke PHNIX warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
- Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Check of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
- Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Nefit warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.
- Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Welke PHNIX warmtepomp is voor mij geschikt?
PHNIX heeft een grote variëteit aan warmtepompen, relevant voor praktisch elk huis (zoals de Nexus All in One 200 LD). De vraag is, welke installatie sluit aan bij mijn wensen? Hieronder beoordelen we beknopt de meest populaire systemen.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Meppel.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze warmte komt ten goede van de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor vloerverwarming + warm tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een PHNIXketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem heeft ook een koelende functie.
5. Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een all-electric installatie. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire model betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Krimpen aan den IJssel.
PHNIX CV ketel met hybride warmtepomp
Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk PHNIX warmtepomp prijzen november 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is PHNIX subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of misschien wel een volledig elektrische oplossing? Graag horen wij over jouw ervaringen met PHNIX warmtepomp. Bruikbaar voor woningbezittersdie op zoek zijn naar een gasloze manier van verwarmen.