Warmtepomp van Remko
Remko warmtepomp installateur
Een Remko warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daarom zijn er de wereld aan alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van onze website lees je handige informatie over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Remko.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Selecteer de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een erkende Remko warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
- Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
- Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Oschner warmtepomp.
Welke woning is geschikt?
- Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.
- In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
- Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
- Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.
- In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke Remko warmtepomp is voor mij geschikt?
Remko hanteert een hele scala aan warmtepompen, relevant voor vrijwel elke woning (zoals de HTS 080). De hamvraag is, welk type past nu bij mijn woning? Om die reden bediscussiëren we kort de meest gekozen installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Nijmegen.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze warmte zorgt voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorcentrale verwarming + tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Remkoketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een full-electric product. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd product is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Leiden.
Remko CV ketel met hybride warmtepomp
Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Remko warmtepomp prijzen november 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Remko subsidie). Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een volledig elektrische systeem? Wij horen graag over jouw ervaringen met Remko warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die over willen stappen naar een verantwoorde verwarmingsbron.