Warmtepomp van Sinclair

Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €420

Sinclair warmtepomp installateur

Online een Sinclair warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daardoor bestaan er interessante alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Met behulp van warmtepompspot.nl tref je handige informatie over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Sinclair.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met de woning en budget.
  3. Vraag offertes op en kies een vakkundige Sinclair warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Remko warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

  • Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Sinclair warmtepomp kan ik het beste installeren?

Sinclair faciliteert in een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij haast ieder huis (zoals de GSH-110ERAD icm GSH-IRAD). Echter, welke installatie strookt met mijn budget? Daarom bekijken we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Ommen.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Dit draagt zorg voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van radiatoren/vloerverwarming + tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Sinclairketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een volledig-elektrisch product. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Medemblik.

Sinclair CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Sinclair warmtepomp prijzen november 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Sinclair subsidie). Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een alle electric pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Sinclair warmtepomp. Bruikbaar voor woningbezittersdie op zoek zijn naar een duurzame wijze van verwarming. Sinclair warmtepomp

Benieuwd

Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.