Warmtepomp van Sundez
Sundez warmtepomp installateur
De beste Sundez warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daardoor zien we reusachtig veel alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via onze website vind je handige informatie over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Sundez.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Selecteer de installatie die matcht bij de woning en budget.
- Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een vakkundige Sundez warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
- Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Toets of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
- Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Sirac warmtepomp.
Is mijn woning geschikt?
- Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
- Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
- Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
- Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.
- Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke Sundez warmtepomp is voor mij geschikt?
Sundez faciliteert in verschillende warmtepompen, relevant voor haast elke woning (zoals de Sundez SDRS-300-A-S). Echter, welk apparaat strookt met mijn huis? Onderstaand behandelen we in het kort de meest populaire systemen.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Renkum.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze warmte komt ten goede van verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Sundezketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een all-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Nunspeet.
Sundez CV ketel met hybride warmtepomp
Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Sundez warmtepomp prijzen december 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Sundez subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij.
Ervaringen
Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of een standalone installatie? Deel gerust jouw ervaringen met Sundez warmtepomp. Nuttig voor mensen die zoekende zijn naar een energiezuinige verwarmingsbron.