Warmtepomp van Thercon
Thercon warmtepomp installateur
De beste Thercon warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve bestaan er zuinige alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van warmtepompspot.nl vind je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Thercon.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Achterhaal welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Ga voor een installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
- Vraag meerdere offertes op en kies een echte Thercon warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Toets of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
- Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Sundez warmtepomp.
Welke woning is geschikt?
- Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
- Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.
- Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke Thercon warmtepomp is voor mij geschikt?
Thercon verkoopt flink wat verschillende warmtepompen, relevant voor bijna elke ruimte (zoals de Sanistage DSW200+). De vraag is, welk type rijmt met mijn ideaalplaatje? Daarom bekijken we in het kort vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Rotterdam.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze warmte komt ten goede van water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van verwarming en/of warm tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Therconketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een standalone type. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte model is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Oss.
Thercon CV ketel met hybride warmtepomp
Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Thercon warmtepomp prijzen december 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Thercon subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of misschien wel een alle electric installatie? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Thercon warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een verantwoorde manier van verwarmen.