Warmtepomp van Thermics Energie
Thermics Energie warmtepomp installateur
Een geschikte Thermics Energie warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom bestaan er verantwoorde alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Via deze pagina tref je praktische info over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Thermics Energie.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
- Neem de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
- Vraag meerdere offertes op en selecteer een degelijke Thermics Energie warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
- Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
- Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Technibel warmtepomp.
Is onze woning geschikt?
- Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.
- Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Welke Thermics Energie warmtepomp past in mijn woning?
Thermics Energie verkoopt verschillende warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elke woning (zoals de Caldensa 10). Echter, welke installatie sluit aan bij mijn huis? Daarom beoordelen we beknopt de top-5 mogelijkheden.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Schiedam.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie gebruiken we voor water op hoge temperatuur. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis en/of tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Thermics Energieketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem heeft ook een koelende functie.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch oplossing. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een prima product betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Purmerend.
Thermics Energie CV ketel met hybride warmtepomp
Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Thermics Energie warmtepomp prijzen december 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Thermics Energie subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of een standalone / full electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Thermics Energie warmtepomp. Bruikbaar voor consumenten die over willen stappen naar een “groene” bron van energie.