Warmtepomp van Viessmann

Maak de keuze voor groene energie en bespaar ieder jaar tot €400

Viessmann warmtepomp installateur

Een passende Viessmann warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve zien we nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via de info op deze pagina tref je alle details over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Viessmann.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag prijzen op en ga in zee met een betrouwbare Viessmann warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Thermia warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

  • Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

WelkeViessmann warmtepomp kan ik het beste installeren?

Viessmann faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, geschikt voor praktisch ieder huis (zoals de Vitocal 200-S AWB 201.B04). Echter, welk apparaat rijmt met mijn woning? Daarom bekijken we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Tiel.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Dit komt ten goede van warm water. En dit wordt dan ingezet voor verwarming plus warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Viessmannketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een full-electric type. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Ridderkerk.

Viessmann CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Viessmann warmtepomp prijzen december 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV (En er is Viessmann subsidie). Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een volledig elektrische systeem? Deel gerust jouw ervaringen met Viessmann warmtepomp. Nuttig voor consumenten die zoekende zijn naar een duurzame manier van verwarmen. Viessmann warmtepomp

Benieuwd

Vul je gegevens in en ontdek de goedkoopste installateur.