Warmtepomp van Warmblauw
Warmblauw warmtepomp installateur
Een Warmblauw warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve zijn er nogal wat alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Via onze website vergelijk je alle info over de verschillende apparatuur, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Warmblauw.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Ontdek welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
- Maak een keuze voor de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vergelijk de prijzen en ga in zee met een vakkundige Warmblauw warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
- Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
- Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
- Check of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
- Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Clausius warmtepomp.
Is mijn huis geschikt?
- Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
- LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
- Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
- Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Welke Warmblauw warmtepomp moet ik kiezen?
Warmblauw hanteert een hele wirwar aan warmtepompen, geschikt voor vrijwel elke ruimte (zoals de HP3BW 05EP). Maar, welk systeem rijmt met mijn wensen? Om die reden beoordelen we bondig de meest populaire systemen.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Zandvoort.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. De opgewekte energie zorgt voor het opwarmen van water.En dit wordt dan ingezet voor verwarming en water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Warmblauwketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp gebruikt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. De installatie heeft ook een koelende functie.
5. Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een full-electric systeem. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Venray.
Warmblauw CV ketel met hybride warmtepomp
Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Warmblauw warmtepomp prijzen december 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Warmblauw subsidie). Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een standalone / full electric oplossing? Wij horen graag over jouw ervaringen met Warmblauw warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die interesse hebben in een energiezuinige wijze van verwarming.