Warmtepomp van WaterFurnace
WaterFurnace warmtepomp installateur
De beste WaterFurnace warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve heb je tegenwoordig verschillende alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van deze website tref je alle details over verschillen tussen installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van WaterFurnace.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
- Selecteer de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
- Vraag prijzen op en neem een degelijke WaterFurnace warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
- Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Ecoforest warmtepomp.
Is mijn huis geschikt?
- Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
- Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.
- Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke WaterFurnace warmtepomp moet ik kiezen?
WaterFurnace hanteert verschillende warmtepompen, aansluitend bij praktisch elke ruimte (zoals de NSKW06). Echter, welk apparaat sluit aan bij mijn wensen? Hieronder behandelen we kort vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Zevenaar.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht wordt ingezet voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming en water om te douchen. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een WaterFurnaceketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een gesloten of open bron. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een all-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Waalwijk.
WaterFurnace CV ketel met hybride warmtepomp
Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk WaterFurnace warmtepomp prijzen december 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is WaterFurnace subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet voldoende. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of zelfs een alle electric opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met WaterFurnace warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een “groene” energiebron.