Warmtepomp van Aerfor

Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €430

Aerfor warmtepomp installateur

Online een Aerfor warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve heb je tegenwoordig bijzonder veel alternatieven voor de gasgestookte ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via deze pagina vergelijk je handige informatie over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Aerfor.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Neem de installatie die past bij de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en neem een betrouwbare Aerfor warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Horos warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Aerfor warmtepomp kan ik het beste installeren?

Aerfor heeft verschillende warmtepompen, geschikt voor praktisch iedere woning (zoals de THRON 06 AGR2). Maar, welke pomp rijmt met mijn wensen? Daarom behandelen we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Bennekom.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie gebruiken we voor de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming en water om te douchen. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Aerforketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een full-electric systeem. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Zwolle.

Aerfor CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Aerfor warmtepomp prijzen november 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Aerfor subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet afdoende. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een standalone / full electric oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Aerfor warmtepomp. Praktisch voor mensen die interesse hebben in een duurzame verwarmingsbron. Aerfor warmtepomp

Benieuwd

Vraag offertes op en ontdek de goedkoopste installateur.