Warmtepomp van AWB

Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €370

AWB warmtepomp installateur

Een AWB warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Om die reden zien we reusachtig veel alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Dankzij onze website tref je praktische info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van AWB.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een erkende AWB warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de ARGO warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.
  • In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

WelkeAWB warmtepomp moet ik kiezen?

AWB heeft verschillende warmtepompen, geschikt voor haast elke ruimte (zoals de GeniaAir 5/1 AWB). De vraag is, welke installatie rijmt met mijn ideaalplaatje? Onderstaand bediscussiëren we beknopt de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Arnhem.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze lucht komt ten goede van de opwarming van water. Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming en/of tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een AWBketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een full-electric oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Rouveen.

AWB CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie AWB warmtepomp prijzen november 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning (En er is AWB subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een alle electric pomp? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met AWB warmtepomp. Waardevol voor Nederlanders die zoekende zijn naar een verantwoorde verwarmingsbron. AWB warmtepomp

Benieuwd

Vergelijk offertes en ga voor de goedkoopste installateur