Warmtepomp van ELCO

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €300

ELCO warmtepomp installateur

De beste ELCO warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor zijn er nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Aan de hand van deze website vergelijk je handige informatie over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van ELCO.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een echte ELCO warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Danfoss warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke ELCO warmtepomp past bij mijn situatie?

ELCO verkoopt flink wat verschillende warmtepompen, relevant voor zowat elk huis (zoals de Aerotop DHW 200). Maar, welk systeem sluit aan bij mijn woning? Om die reden bespreken we kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Doetinchem.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit zorgt voor warm water. En dat is weer bedoeld voor verwarming en water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een ELCOketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en water om te douchen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een 100% elektrische installatie. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd type betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Capelle aan den IJssel.

ELCO CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische installatie (check ELCO warmtepomp prijzen november 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is ELCO subsidie). Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of wellicht een standalone systeem? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met ELCO warmtepomp. Waardevol voor consumenten die interesse hebben in een “groene” energiebron. ELCO warmtepomp

Benieuwd

Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste installateur