Warmtepomp van Eldom

Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €370

Eldom warmtepomp installateur

Een geschikte Eldom warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daardoor bestaan er tal van alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op de info op deze pagina vind je praktische info over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Eldom.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag prijzen op en ga in zee met een erkende Eldom warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Dimplex warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.
  • Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke Eldom warmtepomp past bij mijn situatie?

Eldom heeft een arsenaal aan warmtepompen, aansluitend bij praktisch elke woning (zoals de EE HPS 120). Maar, welk type sluit aan bij mijn wensen? Onderstaand bekijken we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Dordrecht.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie draagt zorg voor water op hoge temperatuur. Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming + water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Eldomketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en om water op te warmen. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een all-electric type. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Castricum.

Eldom CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Eldom warmtepomp prijzen november 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is Eldom subsidie). Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een standalone systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met Eldom warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die over willen stappen naar een energiezuinige bron van energie. Eldom warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus