Warmtepomp van Micoe
Micoe warmtepomp installateur
Een geschikte Micoe warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom zien we tal van alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op deze website vergelijk je alle details over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Micoe.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Selecteer de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
- Vraag meerdere offertes op en kies een betrouwbare Micoe warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
- Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
- Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
- Inspecteer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de LG warmtepomp.
Is ons huis geschikt?
- Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.
- In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.
- Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Welke Micoe warmtepomp moet ik kiezen?
Micoe biedt een hele scala aan warmtepompen, passend bij vrijwel elk huis (zoals de Ventus KFC-190XM1). Echter, welk systeem matcht bij mijn budget? Daarom bediscussiëren we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. Deze warmte wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Laren.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze warmte wordt gebruikt voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van centrale verwarming plus warm tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Micoeketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie.
5. Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone installatie. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Hellevoetsluis.
Micoe CV ketel met hybride warmtepomp
Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Micoe warmtepomp prijzen november 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Micoe subsidie). Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of zelfs een standalone opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met Micoe warmtepomp. Waardevol voor Nederlanders die op zoek zijn naar een gasloze manier van verwarmen.