Warmtepomp van NEXTHERM
NEXTHERM warmtepomp installateur
De beste NEXTHERM warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom heb je inmiddels de keuze uit zuinige alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Aan de hand van de info op deze pagina tref je bruikbare info over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van NEXTHERM.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Achterhaal welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
- Overweeg de aangeboden prijs en kies een erkende NEXTHERM warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
- De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
- Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Wolf warmtepomp.
Is ons huis geschikt?
- Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
- Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.
- Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.
WelkeNEXTHERM warmtepomp is voor mij geschikt?
NEXTHERM faciliteert in een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij haast elke woning (zoals de Smartpack2 Eau/Eau 17). Echter, welk systeem past nu bij mijn woning? Hierna behandelen we beknopt de meest populaire systemen.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Waalwijk.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Dit komt ten goede van de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming plus warm tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een NEXTHERMketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische type. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd product is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Tiel.
NEXTHERM CV ketel met hybride warmtepomp
Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie NEXTHERM warmtepomp prijzen november 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning (En er is NEXTHERM subsidie). Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een standalone pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met NEXTHERM warmtepomp. Waardevol voor consumenten die over willen stappen naar een duurzame manier van verwarmen.