Warmtepomp van Panasonic
Panasonic warmtepomp installateur
Een Panasonic warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden heb je tegenwoordig nogal wat alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Via onze website tref je bruikbare info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Panasonic.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Selecteer de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
- Vraag meerdere offertes op en kies een erkende Panasonic warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Bekijk of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
- Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.
- In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Welke Panasonic warmtepomp moet ik kiezen?
Panasonic heeft een hele wirwar aan warmtepompen, relevant voor praktisch ieder huis (zoals de All-in-one High performance KIT-ADC12GE5). Maar, welke installatie matcht bij mijn woning? Onderstaand beoordelen we beknopt de top-5 mogelijkheden.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Medemblik.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie draagt zorg voor water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van centrale verwarming en tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Panasonicketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Zo’n bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een all-electric product. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Kerkrade.
Panasonic CV ketel met hybride warmtepomp
Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Panasonic warmtepomp prijzen november 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV (En er is Panasonic subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een alle electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Panasonic warmtepomp. Een uitkomst voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een duurzame manier van verwarmen.