Warmtepomp van Techneco
Techneco warmtepomp installateur
Online een Techneco warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve heb je tegenwoordig enorm veel alternatieven voor de cv-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij onze website vind je praktische info over soorten installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Techneco.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Selecteer de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
- Vraag offertes op en selecteer een betrouwbare Techneco warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
- Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Solarfocus warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.
- Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Welke Techneco warmtepomp past bij mijn situatie?
Techneco faciliteert in een grote variëteit aan warmtepompen, rendabel voor bijna elke ruimte (zoals de Elga 304). De hamvraag is, welk apparaat matcht bij mijn wensen? Hieronder behandelen we kort vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Renswoude.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie komt ten goede van water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis plus water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Technecoketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en water om te douchen. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een all-electric oplossing. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte type is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Oisterwijk.
Techneco CV ketel met hybride warmtepomp
Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Techneco warmtepomp prijzen november 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Techneco subsidie). Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of een standalone / full electric oplossing? Wij horen graag over jouw ervaringen met Techneco warmtepomp. Een uitkomst voor consumenten die op zoek zijn naar een energiezuinige energiebron.