Warmtepomp van Technibel

Maak de keuze voor groene energie en bespaar ieder jaar tot €320

Technibel warmtepomp installateur

Een passende Technibel warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve zijn er de wereld aan alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij onze website vergelijk je handige informatie over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Technibel.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een betrouwbare Technibel warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Check of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Solvis warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.
  • Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

WelkeTechnibel warmtepomp kan ik het beste installeren?

Technibel heeft een arsenaal aan warmtepompen, rendabel voor zowat iedere woning (zoals de PHRIE095F). Maar, welk type past nu bij mijn woning? Hieronder bediscussiëren we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. Deze warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Ridderkerk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze lucht gebruiken we voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis en/of tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Technibelketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een all-electric installatie. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Oldebroek.

Technibel CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie Technibel warmtepomp prijzen november 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Technibel subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een standalone pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met Technibel warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie over willen stappen naar een energiezuinige energiebron. Technibel warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.