Warmtepomp van Vaillant
Vaillant warmtepomp installateur
Een Vaillant warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom zijn er de wereld aan alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Dankzij deze website check je handige informatie over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Vaillant.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
- Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een degelijke Vaillant warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
- Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
- Bekijk of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
- Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Tesy warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.
- Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
- Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
- Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.
- Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Welke Vaillant warmtepomp kan ik het beste installeren?
Vaillant verkoopt flink wat verschillende warmtepompen, passend bij praktisch elke situatie (zoals de aroTHERM VWL 115/2 A). Echter, welke pomp sluit aan bij mijn budget? Hierna bekijken we kort de meest interessante opties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Staphorst.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze lucht komt ten goede van water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van de verwarming in huis plus warm tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Vaillantketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een volledig-elektrisch type. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Renkum.
Vaillant CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Vaillant warmtepomp prijzen november 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV (En er is Vaillant subsidie). Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of misschien wel een standalone / full electric systeem? Deel gerust jouw ervaringen met Vaillant warmtepomp. Nuttig voor Nederlanders die interesse hebben in een energiezuinige manier van verwarmen.